Ιδέες που διαδίδονται με όχημα το χορό

Ο χορός είναι κάτι περισσότερο από τέχνη. Είναι τρόπος ζωής και έκφρασης και είναι παντού. Μέσα από το TED άλλα και στη σκηνή του TEDx Thessaloniki έχουν παρουσιαστεί μοναδικές εμπειρίες χορού που ταξίδεψαν το κοινό του TED και το έφεραν σε επαφή με μερικά από τα μυστικά του.
Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα χορού, μια ματιά σε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες χορευτικές εμπειρίες που παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα σε σκηνές TED events ανά τον κόσμο:
Στο TEDx Thessaloniki 2013 η ομάδα του Χρήστου Τριανταφύλλου παρουσίασε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από θέμα μας “Η Δύναμη του Συν”.
Στο TEDGlobal το 2012 o Wayne McGregor μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πως ένας χορογράφος μεταδίδει ιδέες στο κοινό μέσα από το χορό, δουλεύοντας επί σκηνής με δύο χορευτές.

Τρία χρόνια νωρίτερα, το 2009,  η Mallika Sarabhai στο TED India χρησιμοποιεί τον χορό για να μας πει ότι η τέχνη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φέρουμε κάθε είδους αλλαγή, πολιτική, κοινωνική ή και προσωπική.

Σε λίγες μέρες, στο #TEDxThess14, η μαγεία του χορού συνεχίζεται με την ομάδα Vis Motrix του Κωνσταντίνου Γεράρδου που θα αποδώσει χορευτικά το θέμα της φετινής διοργάνωσης ‘Κάθε Τέλος Μία Αρχή’.