Οι Wine Commanders μας ταξιδεύουν στον κόσμο του κρασιού

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, πέρα από τους ομιλητές τους οποίους έχουμε γνωρίσει αναλυτικά κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, το TEDxThessaloniki 2014 περιλαμβάνει και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Δύο από αυτές που θα μπορέσετε να ζήσετε το ερχόμενο Σάββατο απευθύνονται σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού:

Ποιοι είναι οι Wine Commanders;

Η ομάδα των Wine Commanders αποτελείται από τον Γρηγόρη Μιχαήλο και τον Γιάννη Καρακάση. Και οι δύο είναι απόφοιτοι του Wine & Spirit Education Trust, ο οποίος είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους οργανισμούς παγκοσμίως για την πιστοποίηση γνώσεων πάνω σε οίνους και οινοπνευματώδη ποτά.

Μαζί ενώνουν τις φωνές τους για να μας μεταδώσουν χωρίς υπερβολές, αλλά με μέτρο και αντικειμενικότητα την εικόνα των ελληνικών κρασιών αλλά και να μας παρακινήσουν να τα δοκιμάσουμε και να τα απολαύσουμε. Και φυσικά, για να μην βαρεθούμε μόνο με την Ελλάδα, κλείνουν καμιά φορά το μάτι στο Μπορντώ και στη Βουργουνδία ή και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Μάλιστα έχουν δημιουργήσει και μια ιστοσελίδα για αυτό το σκοπό, το winecommanders.com. Αυτή απευθύνεται τόσο στους πρωτάρηδες στο κρασί, όσο και στους πιο ψαγμένους περιπετειώδεις οινόφιλους που έχουν τη διάθεση να ανακαλύψουν περίεργα κρασιά.

Τι μας ετοιμάζουν για το Σάββατο;

Πρώτο Workshop

Το κυνήγι της απόλαυσης: Απογειώνοντας τη σύγχρονη τάση του street food με ένα ποτήρι κρασί

Ένα χαλαρό workshop για το πρώτο σας διάλειμμα με τους Wine Commanders, Γιάννη Καρακάση και Γρηγόρη Μιχαήλο, να επιλέγουν δίπλα στο street food κλασικούς ή πιο προχωρημένους συνδυασμούς κρασιών της Βορείου Ελλάδας.

“The flavour of food almost always reveals the quality of the wine and exalts it. In turn the quality of a wine complements the pleasure of a food and spiritualizes it.”Luigi Veronelli

Δεύτερο Workshop

Παράδοση και Νεωτερισμοί στα κρασιά της Βορείου Ελλάδας

Τι είναι παραδοσιακό και τι μοντέρνο στυλ κρασιού; Μπορούν τα δυο τους να συνδυαστούν; Και τελικά τι μετράει περισσότερο στον καταναλωτή; Οι Wine Commanders, Γιάννης Καρακάσης και Γρηγόρης Μιχαήλος, μέσα από ένα ταξίδι επτά ποτηριών αποκαλύπτουν τα μυστικά των στυλ των κρασιών της Βορείου Ελλάδας.

“Time present and time past αre both perhaps present in time future, and time future contained in time past”T. S. Eliot