Γεφυρώνοντας την απόσταση με φωτογραφίες

της Ιωάννας Χατζηιωάννου

Οι εικόνες που βλέπετε να ταξιδεύουν κάθε χρόνο από το venue του TEDxThessaloniki ανήκουν στα εμπνευσμένα κλικ μιας δημιουργικής ομάδας φωτογράφων. Ματιά, ταχύτητα, εξοπλισμός, και συναίσθημα είναι τα μυστικά. Χάρη σε αυτά το αποτέλεσμα αποτυπώνει ακόμα και τη πιο μικρή λεπτομέρεια με τρόπο μοναδικό. Γνωρίστε την ομάδα φωτογραφίας μας που και φέτος, στις 23 Μαΐου, θα μεταφέρει παντού την εικόνα του #TEDxThess15 μέσα από καρέ έμπνευσης!

Νίκος Πάππας – Ο αρχηγός

Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Υόρκη όπου έζησε μέχρι τα 6 του χρόνια. Έκτοτε η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε μια από τις πιο δημιουργικές και πρωτοπόρες φυσιογνωμίες στο χώρο της φωτογραφίας. Καλύπτει φωτογραφικά το TEDxThessaloniki εδώ και τέσσερα χρόνια έχοντας επιλέξει δίπλα του προσεκτικά, την πιο δυνατή ομάδα. Ερασιτεχνικά ασχολείται με τη φωτογραφία από τότε που θυμάται τον εαυτό του, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια, παρακολουθώντας σεμινάρια διαφόρων τεχνικών αλλά και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του μπορείτε να δείτε στο np-photography.gr.

nikos-pappas

Μαρία Μηντσίδου – Το νέο αίμα

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούλιο του 1983. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας με τον Τάσο Σχίζα και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας Φ, με την οποία συμμετείχε σε τρεις ομαδικές εκθέσεις (Εικόνες της Πόλης – 2013, Σύνορα – 2014, Still Life – 2015). Τους λόγους που ασχολήθηκε με τη φωτογραφία μας τους περιγράφει η ίδια: «Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να ξεφυλλίζω περιοδικά και να παρατηρώ τις φωτογραφίες με τις ώρες! Με γοήτευε η αποτύπωση του κόσμου μέσα από τη μοναδικότητα του κάθε φωτογράφου! Εικόνες στις οποίες το μάτι σου δεν θα εστίαζε ποτέ κι όμως απομονωμένες από το φωτογραφικό φακό φάνταζαν ενδιαφέρουσες και μαγικές! Κάπως έτσι λοιπόν μεγαλώνοντας αποφάσισα να ασχοληθώ με την φωτογραφία. Λατρεύω να φωτογραφίζω ταξιδεύοντας και χαίρομαι αν η ματιά μου καταφέρνει να μεταφέρει λίγο από τον συναισθηματισμό μου και σε άλλους ανθρώπους».

Γνωρίστε την μέσα από τη δουλειά της στην Facebook Page που διατηρεί.

maria-mintsidou

Βασίλης Δραγάνης – Ο πολυπράγμων

Έτος γέννησης 1983, και γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα και εργάζεται ως υπεύθυνος του τμήματος Business Process & IT σε εταιρία παραγωγής λογισμικού. Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Τάσο Σχίζα, ασχολείται με τη φωτογραφία, επαγγελματικά πλέον, από το 2010. Μέλος της φωτογραφικής λέσχης Φ από το 2012, ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας Π31, και επίσημος φωτογράφος του TEDxThessaloniki από το 2013. Συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας το 2013 με την επιμέλεια του Τάσου Σχίζα, σε μία ομαδική έκθεση στα πλαίσια του φεστιβάλ φωτογραφίας Contrast 2014 με θέμα «Χρόνος» και παρουσία με φωτογραφίες και timelapse video, σε μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας στη Δρέσδη της Γερμανίας στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος και σε ομαδικές εκθέσεις της φωτογραφικής ομάδας Π31. Τον Μάρτιο του 2015 μοιράστηκε μαζί μας λίγη από τη γνώση του σε μια παρουσίαση-σεμινάριο στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα “Long exposure Photography”. Αγαπημένα θέματα φωτογραφίας: Long Exposure, Landscape, αλλά και Timelapse.

Γνωρίσετε καλύτερα τη δουλειά του: Βασίλης Δραγάνης και Πεδία Θεών και thepixel.gr on Facebook.

vasilis-draganis

Γιάννης Βουτσαλάς – Φως και γνώση

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έπιασε τη πρώτη του, φιλμάτη, φωτογραφική μηχανή σε ηλικία 19 ετών- ενώ υπηρετούσε στο πολεμικό ναυτικό-, η οποία τον ακολούθησε και στη πενταετή μετανάστευση του στην Αυστραλία. Τα επόμενα 15 χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μικροφωτογραφία, την ασπρόμαυρη φωτογραφία, την εκτύπωση καθώς και με θετικές διαφάνειες (slides). Επέστρεψε στην Ελλάδα το ’97 και έκτοτε διατηρεί κατάστημα με δορυφορικά, ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνίες στο οποίο προστέθηκε το 2011 η φωτογραφία και το video. Επίσημος φωτογράφος του TEDxThessaloniki από το 2013, 44 ετών, και πατέρας δύο υπέροχων παιδιών σήμερα, κατάφερε να ζει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο το όνειρο.

Δείγματα της δουλειάς του μπορείτε να δείτε στο www.microcosmos.gr, στο www.thepixel.gr και thepixel.gr on Facebook.

yannis-voutsalas

Φέτος, στο TEDxThessaloniki, οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν την εικόνα με την αίσθηση της ημέρας, την εμπειρία των ομιλητών με τη διάδοση των ιδεών και της γνώσης, το παρόν με την αισιοδοξία. Στις 23 Μαΐου εμπιστευτείτε τα κλικ τους και αφήστε τους να αποτυπώσουν τον παλμό της ημέρας, τον δικό σας παλμό.