#TEDxThess15: επιχείρηση ‘για μια καλύτερη γιάφκα’!

της Ιωάννας Χατζηιωάννου

Το παν είναι να δουλεύεις σε ένα σωστό, άρτια εξοπλισμένο, ευήλιο και ευάερο περιβάλλον, ακριβώς αντίθετο δηλαδή από το προηγούμενο γραφείο του TEDxThess –επονομαζόμενο και ως γιάφκα… Ένα τεράστιο τραπέζι εργασιών, σκόνη, ράφια γεμάτα χαρτιά, σημειώσεις, μακέτες, υλικά από προηγούμενα event –ακροβατικά χρειαζόταν για να διασχίσουμε τα 3×3 μέτρα του… Ο νέος χώρος είναι γεγονός, και πλέον μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τη γιάφκα #2! Η επιλογή έγινε μετά από ενδελεχές ψάξιμο, ώσπου καταλήξαμε να έχουμε ακριβώς τον ίδιο χώρο, ίσως και λίγο μικρότερο, αλλά πιο συμμαζεμένο! Μέχρι το τέλος της φετινής διοργάνωσης όμως, υποσχόμαστε ότι πραγματικά ούτε και εμείς θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις διαφορές της πρώτης γιάφκας με τη δεύτερη! Γιατί τελικά…. Όποιο και αν είναι το σημείο, και όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες που δουλεύεις, το παν είναι η ομάδα και οι άνθρωποι!

Η ομάδα του TEDxThess λειτουργεί σα μια οικογένεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο καιρός της προετοιμασίας είναι γεμάτος δουλειά, κόντρα, καυγάδες και αγάπη. Είμαστε όλοι εθελοντές και μια φορά εθελοντής, πάντα εθελοντής. Στη βιτρίνα του γραφείου δεσπόζει το banner με τα ονόματα των ανθρώπων που συνεργάστηκαν και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας τόσες διοργανώσεις. Η Μαρία, η πιο παλιά, έφερε στη συνάντηση τη χάρτινη τσάντα του 2011-Why Not. Θυμόμαστε και αναπολούμε: Να καρφιτσώνουμε λευκές Α4 στο Ζάννα στο Courage to Create, να κολλάμε μονωτικές ταινίες στη σκάλα του Ολύμπιον για τη Δύναμη του Συν και να δένουμε κουταλάκια σε κόντρα πλακέ για να ακουμπήσουν τα μακαρόν τη μέρα της διοργάνωσης του Every End Is A Beginning. Η τσάντα του 2013 χρειάστηκε απίστευτες εργατοώρες, εκεί δέσαμε, εκεί γνωριστήκαμε. Η Βάλια, η Κατερίνα, ο Δημήτρης, η Μαρία, η Χριστίνα, η Ελια, ο Ανέστης, η Εφη και τόσοι άλλοι… Και η Φανή που γέννησε και πλέον δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά επιφυλάσσεται για το μέλλον. Και ο Λάζαρος και η Τάνια που δώσαν φώτα και παρέδωσαν σκυτάλη… Καλωσορίζουμε φέτος την Ελσα, τον Roberto και τον Κώστα που για να γίνει η γιάφκα ανθρώπινη έδωσε ατέλειωτο χρόνο και κόπο. Αναγνωρίζουμε στο Μιχάλη ότι έχει το πιο δύσκολο και αγχωτικό πόστο (ψάχνει χορηγίες…) και τον Ξενοφώντα που δουλεύει από το εξωτερικό γιατί, στην τελική, αυτό που του ζητάμε τι είναι: ‘να δουλεύει για το event μπροστά το laptop του’. Αυτό γίνεται απ’ οπουδήποτε!

Η φετινή διοργάνωση θέλουμε να γεφυρώσει και να μικρύνει αποστάσεις. Όλη η γνώση και η εμπειρία των προηγούμενων event, όλοι άνθρωποι που βοήθησαν το TEDxThessaloniki να γίνει πραγματικότητα, σιγά σιγά μαζεύονται, οργανώνονται και στρέφουν τα μάτια στην τελική ημερομηνία. Για να αποδείξουμε ακόμα μια φορά ότι η ιδέα που αξίζει να διαδοθεί, πάντα θα βρίσκει γόνιμο έδαφος, πάντα θα υποστηρίζεται από δουλειά αγάπη και μοναδικούς ανθρώπους. Αυτό είναι το TEDx Thessaloniki, οι άνθρωποι του. Ραντεβού 23/05 στο Βασιλικό.