Όλα αυτά που ενώνουν τους φετινούς TEDx’ers

Το ερχόμενο Σάββατο οι πόρτες του Βασιλικού Θεάτρου θα ανοίξουν για να υποδεχθούν το 6ο TEDxThessaloniki. Οι 13 ομιλητές που θα σταθούν στο γνωστό πλέον κόκκινο χαλί του TEDx φιλοδοξούν μέσα από τις ιστορίες και τις ιδέες τους να μας εμπνεύσουν και να μας παρακινήσουν να κυνηγήσουμε όλα αυτά που αγαπάμε.

Θέλοντας λοιπόν να δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα ποια είναι τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους φετινούς TEDx’ers, σκεφτήκαμε να αναλύσουμε τις απαντήσεις που δώσατε κατά την αγορά των εισιτηρίων. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω word cloud, το οποίο περιλαμβάνει τα 30 πιο δημοφιλή ενδιαφέροντα που επιλέξατε. Η καινοτομία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και τα ταξίδια είναι μόνο μερικά από αυτά.

tedxster-interests-word-cloud-final

Ακόμα, στην ίδια φόρμα κληθήκατε να επιλέξετε ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Φανταστείτε το άθροισμα τους ως την “μαγιά” που γεφυρώνει όλους τους TEDx’ers. Ας πάρουμε αυτά τα στοιχεία ως την αφετηρία, για να ανακαλύψουμε ποια άλλα κοινά μας ενώνουν! Οι επιλογές που κάνατε συνοψίζονται στο εξής διάγραμμα:

element-choices-pie-chart-grey

Ο Einstein συνήθιζε να λέει πως “έχουμε χτίσει πολλά τείχη, όχι όμως αρκετές γέφυρες”. Πόσο αληθινή είναι η φράση αυτή για τον κόσμο του 2015; Στο TEDxThessaloniki 2015 θα επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε γέφυρες ανάμεσα σε όλα αυτά που μας αφορούν.