Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του ελαιόλαδου

Οι #oliveoilLOVERS είναι άνθρωποι που μοιράζονται ένα σκοπό: την απόλαυση! Aφορμή της ύπαρξης τους το ΤΕDxThessaloniki 2014. Στόχος τους να μας μυήσουν στον κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ελληνικής γης. Ακολουθείστε τη διαδραστική εμπειρία και γνωρίστε το χάρτη των ελληνικών ποικιλιών ελαιολάδου. Χαρτογραφούνται οι ποικιλίες της ελληνικής γης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Το εργαστήριο παρουσιάζει η Κυριακή Παναγιώτου, από το Τμήμα Επικοινωνίας της TSANTALI και  μέλος της ομάδας πιστοποιημένων δοκιμαστών ελαιολάδου της Ελληνικής Ένωσης Οινοχόων, και ο Αλέξανδρος Στεφανίδης, συν-ιδρυτής της agora | fine Greek foods, του πρώτου θεματικού ελληνικού καταστήματος ελαιολάδου και εξειδικευμένων προϊόντων ελιάς.

Από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Τα μυστικά μίας γευστικής δοκιμής δεν είναι μόνο για επαγγελματίες! Όπως θα δείτε στο πρώτο DOT 2 DOT των #oliveoilLOVERS στο φετινό ΤΕDxThessaloniki, οι μικροί και απλοί κανόνες μιας γευστικής δοκιμής είναι και αυτοί που μετατρέπουν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε πραγματική ευχαρίστηση και όχι μόνο συνοδευτικό για το φαγητό.

Η “διαδρομή” της δοκιμής μας ξεκινά από Κρήτη για να κάνει ένα σύντομο ταξίδι σε νησιά, στην Πελοπόννησο, για να περάσει από το Πήλιο, τη Χαλκιδική, για να καταλήξει και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Οι πρωταγωνιστές τα πικάντικα και φρουτώδη αρώματα των ίδιων των ελαιολάδων. Συνοδοί τους καινοτόμα εδέσματα φτιαγμένα αποκλειστικά από ελαιόλαδα και ελιές. Ποιοι μπορούν να είναι οι καλοί συνδυασμοί για το ελαιόλαδο και ποιοι όντως μπορούν να μας εκπλήξουν με τη μοναδικότητα τους;

Let’s share the inspiration! Enjoy!