Ο Kled Mone εμπνέεται το επίσημο μουσικό θέμα του #TEDxThess15

Ο γρήγορα ανερχόμενος συνθέτης και παραγωγός Kled Mone επελέγη από τον Offradio και το TEDx Thessaloniki για να είναι ο μουσικός που θα συνθέσει το μουσικό θέμα του #TEDxThess15.

Μεγαλωμένος ανάμεσα στη μουσική και τις τέχνες, η ενασχόληση του Kled Mone από μικρή ηλικία με το χώρο της μουσικής ήταν αναπόφευκτη. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα όταν ήταν 10 ετών. Μετά το σχολείο, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία στην Ελλάδα. Το ύφος του χαρακτηρίζεται από σκοτεινές και μελαγχολικές νότες και ο ήχος του περιλαμβάνει ευάλωτες λεπτομέρειες συναισθηματικής έντασης, διατηρώντας παράλληλα αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Ως remixer, ο Kled Mone έχει συνεργαστεί με γνωστά ελληνικά ονόματα, όπως Monsieur Minimal, Dusk, Papercut, καθώς και διεθνή ονόματα, όπως Moby, Bastille, Julia Stone, κ.ά. Κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ ‘Chapters of Life’ στο label ‘The Sound Of Everything’, όπως και remixes και EPs στη ‘Mahayana Records’.

Το πρόσφατο cover του στο κομμάτι ‘Hit the road Jack’, αναμένεται να είναι μία από τις επιτυχίες του καλοκαιριού καθώς η υποστήριξη από τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας είναι πολύ δυναμική. Το remix του στο κομμάτι των Les Au Revoir ‘Θα ξανάρθεις’ είχε πολύ μεγάλη αποδοχή από το κοινό και περιλαμβάνεται στην καινούρια συλλογή του Buddha Bar.

Στις 23 Μαΐου οι νότες που εμπνεύστηκε από το φετινό μας θέμα ‘Γεφυρώνοντας τόπους’ θα ντύσουν μελωδικά τις ώρες ανάμεσα στα sessions της ημέρας, θα συνοδεύουν μουσικά τους ομιλητές μας στη σκηνή του Βασιλικού ενώ ο ίδιος ο Kled Mone θα επιμεληθεί τη μουσική στο μεγάλο after party στο rooftop bar του Βασιλικού θεάτρου.