Το μήνυμα του #TEDxThess14 μέσα από τους χώρους που φιλοξενούν το TEDx Thessaloniki

Στο ξεκίνημα των φετινών συναντήσεων και προετοιμασιών είχαμε την τύχη να φιλοξενηθούμε σε δυο ατμοσφαιρικούς χώρους: launch event στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μέσα στο λιμάνι, και Μπενσουσάν Χαν, ένα ερειπωμένο κτίριο μέσα στα Λαδάδικα για τα γυρίσματα του trailer της φετινής χρονιάς.

Το θέμα του TEDx Thessaloniki φέτος «Κάθε τέλος μια αρχή» βρήκε άμεσο συμβολισμό μέσα από τους χώρους που το φιλοξένησαν: Παλιό – Μπενσουσάν Χαν – και Νέο – Μουσείο Φωτογραφίας – έδεσαν αρμονικά δίνοντας το φως, το χρώμα και την ενέργειά τους στο ζωντανό κύτταρο της προετοιμασίας μας. Το Μπενσουσάν Χαν έδωσε την ηχώ του σε ένα trailer που μας γέμισε αισιοδοξία και δύναμη μέσα από ένα συνεχές ταξίδι εμπειριών ζωής, και το Μουσείο Φωτογραφίας χάρισε απλόχερα το φως και το χρώμα του σε 6 ιδέες νέων ανθρώπων και μια επανένωση παλιών εθελοντών και καινούργιων φίλων. Παλιό και νέο συνεργάστηκαν αρμονικά και όρισαν την εκκίνηση του φετινού ταξιδιού.

Φέτος κλείνει ένας ακόμα κύκλος, αυτός του Ολύμπιον και της πλατείας Αριστοτέλους που φιλοξένησαν το event τα τελευταία χρόνια, δίνοντας σκυτάλη στο Βασιλικό Θέατρο και την πλατεία Λευκού Πύργου. Για όλους εμάς που δουλέψαμε εκεί τα προηγούμενα χρόνια, η αλλαγή μας γεμίζει νοσταλγική διάθεση για όλες τις στιγμές που μοιραστήκαμε αλλά και προσμονή και ανυπομονησία για το καινούργιο. Μια αλλαγή που συμβολίζει την εξέλιξη, το βήμα παρακάτω, το σκαλοπάτι για κάτι ακόμα καλύτερο. Συμβολίζει το τέλος της διαχρονικής πλατείας Αριστοτέλους, και την αρχή του Βασιλικού Θεάτρου, και της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης. Μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε, εξελισσόμαστε και προχωράμε. Κρατάμε την εμπειρία του παλιού βαθιά χαραγμένη μέσα μας, τη χρησιμοποιούμε και, εμπλουτίζοντάς την, προετοιμάζουμε τη νέα εμπειρία του TEDxThessaloniki. Ραντεβού λοιπόν σε ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό, με φόντο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας και με ένα θέμα δυνατό και επίκαιρο όσο ποτέ: Κάθε τέλος, μια καινούργια αρχή!