Η επανάσταση των ιδεών

T for Technology:            Τεχνολογία, ανάπτυξη, εξέλιξη, πρόοδος, εφεύρεση, προσθήκη, πατέντα, επιστήμη, μέθοδος, πράξη, έρευνα, ανακάλυψη, αναβάθμιση, πεδίο, διαδίκτυο, εργαλείο, μηχανή, λογισμικό.

E for Education:               Εκπαίδευση, μόρφωση, γνώση, βιβλίο, διάβασμα, παιδεία, μάθηση, σκέψη, χαρακτήρας, αγωγή, δεξιότητα, ικανότητα, αξία, ηθική, δικαιοσύνη, ακεραιότητα, διδασκαλία, διαπαιδαγώγηση.

D for Design:                     Τέχνη, σχεδιασμός, αντίληψη, προοπτική, έκφραση, χρώμα, ταλέντο, εμπειρία, αισθητική, ανανέωση, τοπίο, φως, σκιά, σύμβολο, έργο, κίνηση, πνεύμα, μουσική, ομορφιά.

Ευρύτερες έννοιες, αλληλένδετες μεταξύ τους που ψάχνουν τρόπο έκφρασης, ανοιχτούς ορίζοντες, βήμα να ακουστούν, τρόπο να διαδοθούν. Χρειάζονται αποδοχή, βελτίωση ή απόρριψη, εξέλιξη, διαρκή έρευνα, αναζήτηση. Η κατάκτηση ενός στόχου, ή η αποδοχή μιας ιδέας, κρύβει μέσα της το δικό της αγώνα, τη δική της επανάσταση. Και κάθε επανάσταση, έχει τη δική της μορφή, τη δική της δυναμική. Μπορεί να ξεκινήσει σε μια στιγμή, από μια σκέψη, από ένα όνειρο και να γίνει πραγματικότητα, έργο χειροπιαστό, έμπνευση. Μπορεί να αλλάξει το δεδομένο, το σίγουρο, το ασφαλές και να δώσει την εξέλιξη, το καινούργιο, το σύγχρονο το ανανεωμένο. Συναντάει εμπόδια, δυσκολίες, αποτυχίες, λάθη, πείσμα, προσπάθεια και διαρκή αγώνα.

Η ελευθερία σε κάθε της μορφή, κρύβει τις δικές της επαναστάσεις και έχει πολλούς τρόπους έκφρασης. Στο TEDxThessaloniki και κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια, που ξεκινά από το μεράκι των ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά, όλοι αυτοί οι τρόποι έκφρασης είναι τα δικά μας (μοναδικά) όπλα για να πετύχουμε.