5 ομιλητές του TED που έχουν κερδίσει βραβείο Oscar

25 February 2013 |

Ακόμα μία τελετή απονομής των βραβείων Oscars έφτασε στο τέλος της. Ποιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές; Το Argo ως η καλύτερη ταινία και οι Daniel Day-Lewis και Jennifer Lawrence για τους ρόλους τους στα Lincoln και Silver Linings Playbook αντίστοιχα.

Στο παρελθόν, μερικοί από τους προηγούμενους νικητές των Oscars έχουν βρεθεί και στη σκηνή του TED, ο καθένας για να μιλήσει για κάτι δικό του. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις 5 καλύτερες ομιλίες από αυτούς:

Ο Al Gore προειδοποιεί για τις τελευταίες κλιματικές αλλαγές

Το 2006 είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για το An Inconvenient Truth. Λίγα χρόνια αργότερα, βρέθηκε στο TED 2009 για να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή.

Ο Andrew Stanton μιλάει για την τέχνη της αφήγησης

Έχετε δει το Wall-E; Αν όχι, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και μαζί μας συμφωνεί η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία του έδωσε το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένου σχεδίου. Ο σκηνοθέτης της είναι ο Andrew Stanton και το TED 2012 μίλησε για το πως μπορείς να δημιουργήσεις μια εξαιρετική ιστορία.

Ο James Cameron εξηγεί πως από μικρό τον έλκυε το φανταστικό

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών είχε κερδίσει 3 Oscars για το Titanic. Το 2010 βρέθηκε στη σκηνή του TED για να μιλήσει για την αγάπη του προς το φανταστικό.

Ο Don Levy μας ταξιδεύει στον κόσμο των οπτικών εφέ

Το 2005 κέρδισε το βραβείο καλύτερων εφέ για την ταινία Spider-Man 2. Την προηγούμενη χρονιά μέσα από το TED 2012 και με τη βοήθεια της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μας έβαλε μέσα στον κόσμο των οπτικών εφέ.

Η Jane Fonda μιλάει για την τρίτη πράξη της ζωής

Έχει κερδίσει 2 Oscars, για τις ταινίες Klute και Coming Home, και είναι μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς πολλών. Στο TEDxWomen 2011 μίλησε για τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του καθενός μας.

[via]

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , ,

Προηγούμενο άρθρο
Περσεφόνη Μίττα
Επόμενο άρθρο
Χρήστος Στεργίου

Don't miss out on the TEDxThessaloniki experience!

Sign up with your e-mail & be the first to know what's going on