Code it like a girl και λύσε τον κύβο του Ρούμπρικ

code it like a girl - tedx workshop

Σε ένα από τα παράλληλα event του φετινού TEDxThessaloniki, ο κύβος του Ρούμπικ, το πιο δημοφιλές τρισδιάτατο μηχανικό παζλ παγκοσμίως βρίσκει τη λύση του με έναν αλγόριθμο και τη βοήθεια των Code it Like a Girl. Κατά την διάρκεια του διαδραστικού παιχνιδιου που θα οργανώσει το Code it Like a Girl θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες ένας αλγόριθμος, τόσο με σαφώς καθορισμένα βήματα από φυλλάδιο γραμμένου “ψευδοκώδικα”, όσο και με τη χρήση γενικών κατευθύνσεων από τους εθελοντές της ομάδας του Code it Like a Girl. Λαμβάνοντας υπόψιν τον περιορισμένο χρόνο του διαλείμματος, το Code it Like a Girl έχει σκεφτεί διάφορους τρόπους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το παιχνίδι με οποιονδήποτε αριθμό ατόμων δημιουργώντας ομάδες ατόμων όπου κάθε άτομο θα λύνει μία πλευρά του κύβου, αλλά όλη η ομάδα μαζί θα πρέπει να φτάσει στον στόχο να λύσει τον κύβο (φυσικά πάντα με την εποπτεία των εθελοντών) Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πώς οι αλγόριθμοι και ο κώδικας υπάρχουν γύρω μας, σε πράγματα που ούτε φανταζόμαστε

Το Code it Like a Girl διοργανώνει εργαστήρια που εξοικειώνουν τις γυναίκες με τον προγραμματισμό, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στον κλάδο της τεχνολογίας. Γιατί: Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ αυξάνονται ραγδαία, αλλά δεν υπάρχει καταρτισμένο δυναμικό για να τις καλύψει (στην Ευρώπη υπολογίζονται περίπου 900.000 κενές θέσεις εργασίας το 2015). Κατά κοινή ομολογία ο ψηφιακός εγγραμματισμός αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα. Ειδικότερα όσον αφορά τις γυναίκες, αποτελούν μόλις το 30% των εργαζομένων στις ΤΠΕ στην Ευρώπη και μόνο το 9% των εφαρμογών έχουν δημιουργηθεί από αυτές. Από την άλλη μεριά οι έρευνες δείχνουν πως η ισχυρή γυναικεία παρουσία στις επιχειρήσεις οδηγεί σε πιο αποτελεσματικές αποφάσεις, αυξημένη δημιουργικότητα και αποδοτικότητα.

Το Code it Like a Girl στοχεύει να γίνει μία “θερμοκοιτίδα” όπου οι γυναίκες θα αλληλεπιδρούν, θα ανταλλάσσουν ιδέες και θα χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες για δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Η πρόκλησή τους είναι να επεκταθούν σε κάθε ελληνική πόλη και να γίνουν ο οργανισμός με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες ανά την Ελλάδα. Σε ποιες απευθύνεται:

  • Γυναίκες και κορίτσια που θέλουν να πραγματοποιήσουν προσωπικά projects και να κάνουν τις ιδέες τους πράξη
  • Γυναίκες και κορίτσια που θέλουν να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας
  • Γυναίκες που σκέφτονται να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό
  • Σε όποια θέλει να ενισχύσει τη λογική και πρακτική της σκέψη

Facebook Page

Website